Investment Management

Investment management door APF International kenmerkt zich door een proactieve en betrokken aanpak. Wij weten wat onze investeerders willen en combineren kennis met commercieel instinct. Wij kunnen flexibel werken door snel, praktisch en creatief in te haken op de wensen van onze cliënten, met alle persoonlijke aandacht die daarbij nodig is, van aankoop tot verkoop.

Onze lange staat van dienst, in combinatie met onze uitgebreide dienstverlening en eigen visie, zorgt ervoor dat gerespecteerde beleggers het investment management uitbesteden aan APF International.

Nieuwevaart Amsterdam

Een joint venture tussen APF International en Angelo, Gordon & Co, verwierf het leegstaande kantoorgebouw in 2015, met als doel deze te transformeren naar een high end en duurzaam (BREEAM Very Good) kantoorgebouw.

Het gebouw van ca. 6.300 m² dateert uit 1880 en heeft door de jaren heen meerdere verbouwingen doorstaan. De laatste toevoeging, een gevel uit het jaar 2000, is volledig vervangen door een gevel ontworpen door Cruz y Ortiz Architectos (bekend van o.a. het Rijksmuseum). Daarnaast is het gehele binnen- en installatiewerk vervangen en de bestaande patio dichtgelegd. Peak Development heeft de herontwikkeling namens opdrachtgever begeleid.

Op 1 september 2017 is het Amerikaanse softwarebedrijf Oracle verhuisd naar haar nieuwe “Cloud Center”. In het gebouw werken nu circa 400 mensen.

Conform de doelstelling bij aankoop heeft de joint venture in december 2017 het gebouw verkocht aan TH Real Estate voor ruim €50 miljoen.

Y-Point Amsterdam

Een joint venture tussen APF International en Angelo,
Gordon & co, verwierf het kantoorgebouw ‘Y-Point’ begin 2017. Het gebouw van ca. 7.200 m² v.v.o. is gelegen aan de
Van Diemenstraat in de Oude Houthavens te Amsterdam.

Het doel van de aankoop is om dit gebouw (van origine een pakhuis met als bouwjaar 1913) te herontwikkelen waarbij het bestaande kantoorgebruik ongewijzigd blijft. In de huidige staat is binnen het gemis aan een relatie tot het water evident. De gangenstructuur aangebracht eind jaren 80 doet het gevoel van de pakhuizen volledig verdwijnen. Het is zaak om terug te gaan naar de essentie van het gebouw om van daaruit op te bouwen. De duurzame renovatie zal een geschikt antwoord vinden op de vraag vanuit de stad en de markt om te voorzien in hoogwaardige kantoorruimten. Hierbij wordt waarde toegevoegd in metrage (+ 800m² v.v.o.) en kwaliteit.

De renovatieplannen zijn inmiddels uitgewerkt en de verbouwing zal aanvangen medio 2018. Na de renovatie zal “Y-POINT” gekenmerkt worden door optimale condities voor licht, ventilatie, akoestiek, zicht en flexibiliteit in gebruik. Er zal meer eenheid komen in het totale complex en de individuele herkenbaarheid.

Gooimeer Naarden

Een joint venture tussen APF International en Ares Management verwierf het kantoorgebouw “Le Six” eind 2015 als onderdeel van een Europese kantorenportefeuille.

Het gebouw van ca. 6.800 m² v.v.o. is gelegen op het Gooimeer in Naarden, direct langs de snelweg A1. Het doel van de aankoop van de portefeuille was om waarde toe te voegen aan de gebouwen en bij succesvolle invulling hiervan de gebouwen te verkopen.

Bij verwerving van het kantoorgebouw was ca. 25% van het metrage beschikbaar voor verhuur en was de resterende huurtermijn voor alle huurcontracten nog zeer kort. Om nieuwe verhuur tot stand te brengen en huurcontracten te verlengen was het noodzakelijk om het gebouw en algemene ruimtes weer een nieuwe ‘look en feel’ te geven. Zo heeft APF gezamenlijk met DZAP architecten o.a. de entree grondig gerenoveerd en flink geïnvesteerd op enkele kantoorvloeren.

Binnen een tijdsbestek van 18 maanden is alle leegstand ingevuld, zijn alle bestaande huurcontracten verlengd en heeft de renovatie van de kantoorvloeren en de entree plaatsgevonden. Het gebouw is eind 2017 succesvol verkocht.

Watermanweg Rotterdam

Een joint venture tussen APF International en Ares Management verwierf het kantoorgebouw “Eurogate I” eind 2015 als onderdeel van een Europese kantorenportefeuille.

Het gebouw van ca. 7.350 m² v.v.o. is gelegen aan de Watermanweg in Rotterdam Alexandrium. Het doel van de aankoop van de portefeuille was om waarde toe te voegen aan de gebouwen en bij succesvolle invulling hiervan de gebouwen te verkopen.

Bij verwerving van het kantoorgebouw was ruim 20% van het metrage beschikbaar voor verhuur. De entree van het gebouw kende een gedateerde uitstraling met donkere kleuren en veel natuursteen. In samenwerking met DZAP architecten heeft APF de entree gerenoveerd en een nieuwe eigentijdse uitstraling gegeven met lichte kleuren en natuurlijke materialen. Daarnaast heeft APF ook de leegstaande vloeren gerenoveerd.

Voordat het gebouw eind 2017 succesvol is verkocht, heeft APF de leegstand aanzienlijk verminderd met het aantrekken van 2 nieuwe huurders en de huurcontracten van de 3 grootste huurders verlengd.

Login deelnemers

Inloggegevens vergeten? Neem Contact op met APF International