Recent Nieuws

APF International sluit huurovereenkomst met Essent in Life Office in Utrecht

United Legendz nieuwste huurder in gebouw Lighthouse op District West

Meijburg & Co verlengt huur in Amstelveen

Amvest koopt 342 appartementen aan de Boompjes in Rotterdam van APF International en ARES Management

Het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund) koopt een nieuwbouwproject, bestaande uit twee torens van respectievelijk 70 en 100 meter, aan de Boompjes in Rotterdam van APF International en ARES Management. Het plan omvat 342 vrije sector huurwoningen, waaronder co-living en starterswoningen, een commerciële plint en een innovatieve mobiliteitsoplossing. Deze aankoop past binnen de missie van Amvest om bij te dragen aan goed functionerende en gevarieerde wijken waar iedereen zich thuis voelt.

Eigentijdse woontorens
De twee markante en hoogwaardige woontorens – naar een ontwerp van architectenbureau Team V – liggen aan de Maas, net ten zuiden van het centrum van Rotterdam. Er worden 342 appartementen gerealiseerd, waarvan een deel in het middensegment. De compacte en efficiënte huurappartementen moeten bereikbaar worden voor een brede groep. Delen is een belangrijk uitgangspunt in dit nieuwe stukje stad. Het woonprogramma is deels bedoeld voor starters. Ook is er ruimte voor co-living; appartementen waar iedere bewoner een eigen ruime (slaap)kamer met badkamer heeft en de overige voorzieningen deelt. Onderin komt een plint met 680 m2 aan commerciële functies en in de garage een mobiliteitshub voor de deelvloot van e-auto’s en e-bikes voor de bewoners.

Amvest breidt met deze turn key aankoop haar Residential Core Fund verder uit. Wij vinden het belangrijk om hiermee een fijn thuis te kunnen bieden aan een brede groep huurders, zowel starters als mensen met een langere wooncarrière. Wij merken dat juist ook deze groep openstaat voor andere woonconcepten. Wonen waarbij delen een belangrijk onderdeel is. Zoals bijvoorbeeld het delen van gemeenschappelijke voorzieningen of mobiliteit. Uiteraard wordt dit ondersteund met een community-app. We zijn er dan ook trots op dat we met deze moderne woonvormen een bijdrage kunnen leveren aan de woningbehoefte in Rotterdam.” aldus Wim Wensing, CIO van Amvest.

Maritiem District
Het project is onderdeel van het Maritiem District waar in totaal negen nieuwe woontorens komen. Met een mix van wonen en werken wordt een dynamisch gebied gecreëerd. Door de realisatie van deze twee woontorens wordt kansarm vastgoed onttrokken uit de kantorenvoorraad en ingesprongen op de woonbehoefte in dit gebied.

Realisatie ontwikkeling
APF International draagt hieraan bij door deze leegstaande kantoren (ca. 11.000m2) op deze prominente locatie om te zetten naar een hoogwaardig en duurzaam woonmilieu (ca. 44.000 m2). Na actief te zijn in voornamelijk Amsterdam en Utrecht wordt nu ook in Rotterdam bijgedragen aan stedelijke vernieuwing, met volgende projecten in aantocht.

In een klimaat waarin de ontwikkelopgave steeds lastiger wordt, is de afgelopen 4 jaar in teamverband met architectenbureau Team V, aannemer Cordeel Nederland en gedelegeerd ontwikkelaar Peak Development als ‘spin in het web’ intensief samengewerkt om het juiste ontwerp en de beste engineering tot stand te brengen. Mede op basis van langjarige en goede relaties met Amvest en Cordeel, wordt nu succesvol een nieuwe fase van deze architectonisch hoogwaardige woonontwikkeling ingegaan. De omgevingsvergunning is onherroepelijk, de start van de sloop van het leegstaande kantoorgebouw staat gepland voor februari 2020. Cordeel zal verantwoordelijk zijn voor de realisatie van het project.

Transactie partners
Namens de verkoper hebben Peak Development, PwC en Loyens & Loeff bijgedragen om deze transactie succesvol tot stand te brengen. Osborne Clarke en PwC hebben de koper geadviseerd. Cordeel heeft gedurende het gehele proces de bouwverantwoordelijkheid op zich genomen.

Recent Nieuws

APF International sluit huurovereenkomst met Essent in Life Office in Utrecht

United Legendz nieuwste huurder in gebouw Lighthouse op District West

Meijburg & Co verlengt huur in Amstelveen

Login deelnemers

Inloggegevens vergeten? Neem Contact op met APF International