Recent Nieuws

Eerste gebouw van nieuwe ontwikkeling District West opgeleverd

APF verhuurt kantoorruimte in Zoetermeer

APF International realiseert huurverlenging in kantoorgebouw ‘Parktoren’ in Amstelveen

Bouwenvelop Muntgebouw in Utrecht goedgekeurd

Op dinsdag 9 februari is door het College van B&W de bouwenvelop voor de herontwikkeling van het Muntgebouw in Utrecht vastgesteld. Het plan bestaat uit een mix van functies met een maximaal oppervlak van 14.500 m² bestaande uit kantoor (6.500 m²), vergader- en congresruimte (3.000 m²), horeca (750 m²), sport/fitness (1.250 m²), woon/werk units (350 m²) en mogelijkheden voor een boetiekhotel en/of werkruimten voor creatieve bedrijven (2.650 m²). 

Het doel van de herontwikkeling is om het Muntgebouw meer open te stellen voor de stad en een betekenis te geven voor de buurt, de Utrechter, maar ook een brede (inter-)nationale doelgroep. Uit het gebouw waar eerst ons geld geslagen werd zal het Muntgebouw zich in de komende jaren ontwikkelen tot het Huis voor dé nieuwe Waarden van de toekomst. Het nieuwe programma geeft een nieuwe betekenis en waarde aan dit iconische, Rijksmonumentale gebouw, centraal aan het water gelegen in het nieuwe centrum van Utrecht. Met de herontwikkeling wordt het Muntgebouw weer opengesteld voor de stad, semi-publiek toegankelijk en wordt het voor een nieuwe generatie, dé plek in Utrecht om te werken, ontmoeten, verblijven, relaxen en eten & drinken. 

Het Rijksmonument zal een grondige renovatie ondergaan, worden verduurzaamd en toekomstbestendig worden gemaakt. Afgelopen twee jaar is mede in samenwerking met de Gemeente Utrecht, stedelijke stakeholders en de buurt door middel van een participatie traject het programma verder vormgegeven en de kaders voor de herontwikkeling vastgelegd in de bouwenvelop. Komend jaar staat in het teken van de verdere uitwerking van het ontwerp en de bestemmingsplan procedure. Naar verwachting wordt begin 2022 gestart met de realisatie van de bouwplannen.

De herontwikkeling is een initiatief van APF International in samenwerking met AM. Het herontwikkel team bestaat verder uit Cruz y Ortiz als architect, Hylkema als erfgoedspecialist, CBRE voor verhuur en verschillende andere gerenommeerde adviseurs.

Recent Nieuws

Eerste gebouw van nieuwe ontwikkeling District West opgeleverd

APF verhuurt kantoorruimte in Zoetermeer

APF International realiseert huurverlenging in kantoorgebouw ‘Parktoren’ in Amstelveen

Login deelnemers

Inloggegevens vergeten? Neem Contact op met APF International