Joint venture met buitenlandse investeringspartner

In 2015 heeft joint venture tussen Ares Management en APF International 18 kantoorgebouwen aangekocht met een opportunistisch profiel. De gebouwen hebben een totaal metrage van 150.000 m², waarvan ruim 60.000 m² leegstond.

Het merendeel van de gebouwen is na aankoop fors gerenoveerd met als speerpunten duurzaamheid en comfort (installatietechnisch en esthetisch). Mede door het creëren van fraaie entrees is een geheel nieuwe ‘look and feel’ ontstaan.

In de afgelopen 4 jaar is ruim 50.000m² aan nieuwe huurcontracten en huurverlengingen gerealiseerd. In totaal is 11.000m² aan vastgoed getransformeerd naar een hotel en woningen. Een gebouw van 11.000m² zal worden gesloopt waarna ruim 42.000m² nieuwbouw zal worden gerealiseerd ten behoeve van 342 appartementen.

De gebouwen zijn na waarde toevoeging, al dan niet na nog een periode van kasrendement, verkocht. In de afgelopen 4 jaar zijn acht gebouwen middels een portefeuille structuur verkocht, negen gebouwen zijn individueel verkocht.

Met nog een gebouw (herontwikkeling) onder management zijn de doelstellingen van het fonds reeds ruimschoots overtroffen.

 

 

Login deelnemers

Inloggegevens vergeten? Neem Contact op met APF International