Recent Nieuws

APF International sluit huurovereenkomst met Essent in Life Office in Utrecht

United Legendz nieuwste huurder in gebouw Lighthouse op District West

Meijburg & Co verlengt huur in Amstelveen

APF International verkoopt Las Palmas te Rotterdam aan Buysse & Partners

Buysse & Partners koopt het iconische Las Palmas gebouw op Kop van Zuid in Rotterdam van een institutioneel investeringsfonds onder management van APF International.

Las Palmas is een voormalig werkplaatsengebouw van rederij Holland Amerika aan de Wilhelminakade in Rotterdam. Het werd gebouwd in 1953 naar een ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau Van den Broek & Bakema. De gevels zijn opgebouwd uit prefab betonelementen. De open glazen trappenhuizen in de gevel zijn karakteristiek voor de architectuur van Van den Broek & Bakema. In 2007 werd het gebouw volledig gerenoveerd, waarbij de kwaliteiten van het oorspronkelijke gebouw zoveel mogelijk zijn gerespecteerd. Het kreeg op het dak een opvallende architectonische uitbreiding.

Las Palmas is een mixed used gebouw en heeft een oppervlakte van 19.700 m² verspreid over 7 verdiepingen. Het gebouw huisvest tegenwoordig o.a. het Nederlands Fotomuseum, een restaurant, coffee bar, fotografie school en meerdere kantoorgebruikers. Met een energielabel A++ en een BREEAM “very good” certificaat voldoet het gebouw aan de modernste eisen van duurzaamheid. Het is de ambitie van Buysse & Partners om ook in de toekomst te blijven investeren in de duurzaamheid van het gebouw en om het gebouw future proof te houden.

Met de aankoop van Las Palmas verwerft Buysse & Partners, na De Zilveren Toren in Den Haag, haar tweede object in Nederland en bevestigt hiermee haar ambitie om ook buiten België een actieve rol als vastgoedinvesteerder en beheerder te spelen.

APF International en het institutionele investeringsfonds werden geadviseerd door Hemwood en Colliers. JLL, Houthoff en Laurius begeleidden de transactie voor Buysse & Partners. Berlin Hyp is financieringspartner van dienst.

Recent Nieuws

APF International sluit huurovereenkomst met Essent in Life Office in Utrecht

United Legendz nieuwste huurder in gebouw Lighthouse op District West

Meijburg & Co verlengt huur in Amstelveen

Login deelnemers

Inloggegevens vergeten? Neem Contact op met APF International