Recent Nieuws

Eerste gebouw van nieuwe ontwikkeling District West opgeleverd

APF verhuurt kantoorruimte in Zoetermeer

APF International realiseert huurverlenging in kantoorgebouw ‘Parktoren’ in Amstelveen

APF en Ares Management verkopen kantoorportefeuille
in Nederland voor circa 115 miljoen euro aan een consortium
onder leiding van Aspen Group

De joint venture tussen APF International (“APF”) en Ares Management (“Ares”) heeft een portefeuille van 8 kantoorgebouwen verkocht aan een consortium bestaande uit Aspen Group en een aantal andere institutionele partijen.

De portefeuille heeft een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van circa 63.000 m² en genereert ongeveer 9,5 miljoen euro aan jaarlijkse huurinkomsten met een bezettingsgraad van 99%. De objecten zijn gesitueerd in de Randstad aan de Zekeringstraat 27-35 in Amsterdam, Laan van Langerhuize 9 in Amstelveen, Waldorpstraat 41 in Den Haag, Laarderhoogtweg 7-19 in Amsterdam, Zonnebaan 35 in Utrecht, Louis Braillelaan 6- 24 in Zoetermeer, Watermanweg 90-120 in Rotterdam en Gooimeer 6 in Naarden.

Na het verlengen van huurovereenkomsten, het verminderen van de leegstand en het uitvoeren van fysieke verbeteringen aan de gebouwen was dit het juiste moment voor APF en Ares om de portefeuille te verkopen. De gestabiliseerde portefeuille past perfect in het lange termijn beleggingsprofiel van de koper.

APF: “Deze verkoop komt overeen met onze strategie om objecten uit onze portefeuilles te verkopen zodra we een meerwaarde hebben gecreëerd, waarbij we de juiste lange termijn investeerder hebben gevonden voor elk object binnen hun segement. We blijven ons richten op het actief beheren van de resterende objecten en zullen ernaar streven om te zijner tijd verdere verkopen te realiseren als gevolg van de aanhoudende huuractiviteit.“

De gebouwen maakten deel uit van de “Traction” portefeuille, die in 2015 werd overgenomen door Ares van Triuva en omvatte 30 gebouwen in het Verenigd Koninkrijk, Finland, Spanje, België, Frankrijk en Nederland. Ares en APF zijn destijds een samenwerking aangegaan om het Nederlandse deel van de portefeuille te managen.

APF en Ares werden geadviseerd bij deze verkoop door Vriman M&A lawyers, NL Real Estate / Knight Frank en PwC. CMS vertegenwoordigde de kopers. Albers en Van Tienen was de notaris voor deze transactie.

Recent Nieuws

Eerste gebouw van nieuwe ontwikkeling District West opgeleverd

APF verhuurt kantoorruimte in Zoetermeer

APF International realiseert huurverlenging in kantoorgebouw ‘Parktoren’ in Amstelveen

Login deelnemers

Inloggegevens vergeten? Neem Contact op met APF International