Recent Nieuws

United Legendz nieuwste huurder in gebouw Lighthouse op District West

Meijburg & Co verlengt huur in Amstelveen

APF, Amvest en Being tekenden een anterieure overeenkomst tussen Entree Haarlem BV en Gemeente Haarlem

Utrecht CS nieuwe toplocatie voor (hoofd)kantoren; McDonald’s Nederland naar Central Park

Sinds 2000 is de gemeente Utrecht samen met meerdere marktpartijen bezig met de ontwikkeling van het Utrechtse stationsgebied. Na een grondige voorbereiding is in 2008 de visie CU2030 geformuleerd, welke de ambitie en visie van de gemeente voor het stationsgebied weergeeft. CU2030 richt haar blik op de toekomstbestendigheid van het nieuwe centrum rondom Utrecht CS. Een multifunctionele omgeving waar sinds 2008 onder andere 220.000 m² aan hoogwaardige kantoorruimte is toegevoegd. In deze upcoming omgeving was de joint venture tussen APF International en Angelo Gordon één van de eerste marktpartijen die met risico de locatie direct naast het centraal station, bekend onder de naam Westflank Noord, in 2017 verwierf.

Vanwege de volledige herpositionering van het stationsgebied kiezen steeds meer (hoofd)kantoren voor deze plek. Na partijen als Rabobank, Aalberts Industries, VodafoneZiggo en Zanders heeft nu ook McDonald’s Nederland besloten om zich hier te vestigen. McDonald’s Nederland zal per november 2021 haar kantoor openen in Central Park.

Central Park wordt door een joint venture tussen Angelo Gordon en APF International ontwikkeld op de Westflank Noord. Het gebouw is gekocht door Bouwinvest Office Fund en momenteel in aanbouw. Central Park zal bestaan uit ca. 28.000 m² kantoorruimte en 500 m² horecaruimte alsmede een parkeergarage direct onder het gebouw. Het kantoorgebouw wordt een schitterende verschijning en waardevolle toevoeging aan de skyline van het nieuwe centrum van Utrecht. Op de elfde en twaalfde verdieping van het gebouw zal het centrale park gerealiseerd worden. Het gebouw wordt naar verwachting halverwege 2021 opgeleverd en zal worden voorzien van een BREEAM Excellent certificaat. Daarnaast heeft het gebouw een WKO installatie en zonnepanelen die voorzien in de energievoorziening.

“Voor ons nieuwe kantoor waren wij op zoek naar een goed bereikbare en dynamische locatie waarmee we onze talenten kunnen behouden en nieuw talent kunnen aantrekken. Ook zochten wij een inspirerende omgeving midden in de markt van onze gasten, die aansluit bij duurzaamheidswaarden. Central Park geeft hier ruimschoots antwoord op; het beschikt na oplevering over een BREEAM Excellent certificaat en bovendien wordt er een heus park in het hart van het gebouw ontwikkeld, waar onze werknemers kunnen relaxen of kunnen genieten van een wandeling”. aldus Erwin Dito, Managing Director van McDonald’s Nederland.

Al meerdere jaren op rij behoort Utrecht volgens de Europese Commissie tot één van de meest concurrerende regio’s in Europa. Afgelopen jaar stond Utrecht samen met Londen op een gedeelde tweede plaats. Utrecht Centraal is mede door haar centrale ligging met meer dan 88 miljoen reizigers per jaar het drukste treinstation van Nederland en is daarmee één van de best bereikbare locaties van het land. Mede hierdoor is Utrecht al tien jaar op rij de snelst groeiende stad van de G4, dit zal naar verwachting ook in het aankomende decennium zo blijven. Gezien deze ontwikkelingen zullen nog veel kantoorgebruikers McDonald’s volgen.

JLL adviseerde, in collegiale samenwerking met PEAK Development, de joint venture AG/APF. McDonald’s werd bijgestaan door Savills.

Recent Nieuws

United Legendz nieuwste huurder in gebouw Lighthouse op District West

Meijburg & Co verlengt huur in Amstelveen

APF, Amvest en Being tekenden een anterieure overeenkomst tussen Entree Haarlem BV en Gemeente Haarlem

Login deelnemers

Inloggegevens vergeten? Neem Contact op met APF International