Recent Nieuws

Eerste gebouw van nieuwe ontwikkeling District West opgeleverd

APF verhuurt kantoorruimte in Zoetermeer

APF International realiseert huurverlenging in kantoorgebouw ‘Parktoren’ in Amstelveen

APF International B.V. verhuurt circa 1.350 m² in BREEAM Excellent gebouw ‘Central Park’ in Utrecht centrum

RWE Technology International GmbH, zal per 1 april 2023 haar intrek nemen in nieuwbouw ontwikkeling ‘Central Park’ te Utrecht en huurt circa 1.350 m² kantoorruimte en bijbehorende parkeerplaatsen in het gebouw gelegen aan Stadsplateau 37 te Utrecht.

RWE Technology International GmbH maakt deel uit van RWE, een groot van oorsprong Duits energiebedrijf met het hoofdkantoor gevestigd in Essen. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in de aantrekkelijke markten van Europa, Noord-Amerika en de regio Azië-Pacific. In Nederland bezit RWE meerdere elektriciteitscentrales en zonne- en windparken op land en ontwikkelt daarnaast proactief een waterstofeconomie. Onlangs won RWE de tender voor Hollandse Kust West VII. Met dit nog te realiseren windpark op zee wil RWE offshore wind combineren met elektrolyse capaciteit voor de productie van groene waterstof en andere flexibele vraagoplossingen zoals e-boilers en batterijopslag. Bovendien is RWE van plan het offshore windpark HKW VII te combineren met drijvende zonnepanelen voor een efficiënter gebruik van de ruimte op zee.

‘Central Park’ is een ontwikkeling van APF International B.V. en Angelo Gordon, inmiddels in eigendom van Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund. Alle partijen zijn zeer verheugd met deze nieuwe huurder en zien veel overeenkomsten tussen de ambities van het gebouw en dat van RWE Technology International GmbH.

RWE Technology International GmbH is een langjarig huurcontract aangegaan op de gehele 19e verdieping en kiest hiermee voor de meest centrale locatie van Nederland, optimale bereikbaarheid, een groot park op 45 meter hoogte in het hart van het gebouw en slimme en moderne faciliteiten.

Pal naast Utrecht Centraal Station is met ‘Central Park’ circa 28.000 m² kantoorruimte en 500 m² horecaruimte gerealiseerd. ‘Central Park’ is een ware eyecatcher en een echte toevoeging aan de skyline van Utrecht. Het gebouw telt 22 verdiepingen en op de 11e en 12e verdieping van het gebouw is een waar park gerealiseerd. Het gebouw is voorzien van een BREEAM Excellent certificaat. Daarnaast heeft het gebouw een WKO installatie die voorziet in de energievoorziening en uiteraard zijn op het dak zonnepanelen aanwezig.

JLL adviseerde, in collegiale samenwerking met C&W en Colliers, APF International B.V.
RWE Technology International GmbH werd begeleid door EY en juridisch geadviseerd door Norton Rose Fulbright.

Recent Nieuws

Eerste gebouw van nieuwe ontwikkeling District West opgeleverd

APF verhuurt kantoorruimte in Zoetermeer

APF International realiseert huurverlenging in kantoorgebouw ‘Parktoren’ in Amstelveen

Login deelnemers

Inloggegevens vergeten? Neem Contact op met APF International