Recent Nieuws

APF International sluit huurovereenkomst met Essent in Life Office in Utrecht

United Legendz nieuwste huurder in gebouw Lighthouse op District West

Meijburg & Co verlengt huur in Amstelveen

APF International koopt namens het ‘Opportunityfonds APF I BV’ het Vitens-gebouw in Utrecht

APF International koopt namens het ‘Opportunityfonds APF I BV’ het Vitens-gebouw met bijbehorende gebouwen in Utrecht aan de Reactorweg 47. Het complex heeft een totaal metrage van circa 13.500 m² v.v.o. met uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst. Deze aankoop past in APF International’s strategie om value add vastgoed te verwerven.
Voor het comfort van de huidige huurders en voor de invulling van de leegstand gaat APF – mede door fors te investeren – het complex revitaliseren en rebranden zodat het aanbod voldoet aan de wensen van toekomstige gebruikers.

De gebouwen zullen worden omgedoopt tot de FLOW buildings. FLOW (‘een stroming van vloeistoffen’) is een verwijzing naar en dankgebaar richting voormalig eigenaar waterbedrijf Vitens, die de gebouwen destijds ontwikkelde. Bij de revitalisatie zal ook nadrukkelijk worden gekeken naar ‘people flow’, een Amerikaans begrip waarin de behoeften van de gebruiker centraal staan. Nieuwe en vernieuwende oplossingen zullen op de locatie toegepast worden zodat gebruikers zich soepel, veilig, comfortabel en functioneel kunnen bewegen. Qua logistieke aansluiting voldoet het gebouw aan deze criteria door haar ligging direct aan de A2 en schuin tegenover CS Leidsche Rijn.

Het waterbedrijf Vitens heeft de strategie om vastgoed in eigendom af te stoten en naar huursituaties toe te gaan. Vitens zal conform haar strategie twee verdiepingen in het gebouw langjarig terug huren. Ruim de helft van de gebouwen wordt thans gehuurd door gerenommeerde partijen zoals Vitens, Randstad Nederland, Yacht, Ducares en Synergy Health.

Het hoofdgebouw kenmerkt zich door een full service vergadercentrum op de 8e verdieping en flexdesk offices en vergaderunits op de begane grond. Deze ruimtes worden gemanaged door Corporate Places.

APF International heeft in samenwerking met emissiekantoor Adviesgroep Reyersen van Buuren succesvol dit nieuwe participatiefonds voor haar beleggers geïnitieerd. Het betrof een plaatsing in zeer beperkte kring.

In lijn met de value add strategie heeft APF International (met verschillende investeerders) naast het Vitens-gebouw recentelijk o.a. een Amsterdamse grachtengordel portefeuille, het Keynes gebouw in Amsterdam en het rijksmonumentale Johannahuis in Wassenaar verworven. Het Johannahuis in Wassenaar wordt thans getransformeerd naar 35 koopappartementen.

Namens Vitens was JLL betrokken als adviseur. Koper werd bijgestaan door Albers en van Tienen, PwC en Nivab.

Recent Nieuws

APF International sluit huurovereenkomst met Essent in Life Office in Utrecht

United Legendz nieuwste huurder in gebouw Lighthouse op District West

Meijburg & Co verlengt huur in Amstelveen

Login deelnemers

Inloggegevens vergeten? Neem Contact op met APF International