Recent Nieuws

Eerste gebouw van nieuwe ontwikkeling District West opgeleverd

APF verhuurt kantoorruimte in Zoetermeer

APF International realiseert huurverlenging in kantoorgebouw ‘Parktoren’ in Amstelveen

Angelo Gordon en APF International verkopen icoon “Herenstaete” aan CBRE Global Investors

CBRE Global Investors heeft het gecombineerde grachtenpand Herenstaete gekocht van een joint venture tussen Angelo Gordon en APF International. Het pand van ruim 6.000 m² bevindt zich op de Herengracht 206-216 en is onderdeel van het UNESCO werelderfgoed in het historisch centrum van Amsterdam.

Herenstaete is een rijksmonumentaal pand en dateert uit 1616, maar is in 1918 herbouwd en daarna meermaals verbouwd. Momenteel wordt het gebouw volledig gerenoveerd naar ontwerp van Cruz y Ortiz, onder andere bekend van het Rijksmuseum. Bij de renovatie worden de monumentale kenmerken en ruimtes van dit iconische pand behouden, maar tegelijkertijd wordt er modern hoogwaardig en duurzame kantoorruimte gecreëerd met een groot atrium. Daarnaast wordt een groot gedeelte van het gebouw en de tuin onderkelderd. De complexe bouwwerkzaamheden zijn begin van het jaar, na onherroepelijkheid van de omgevingsvergunning, van start gegaan. Oplevering wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2022.

Wiggert Karreman van APF International: “Wij zijn verheugd bij te dragen aan het behoud van dit rijksmonument. Bij verwerving was het gebouw voor 10% verhuurd en sterk verouderd. Nu wordt dit gebouw een van de meest hoogwaardige rijksmonumenten met een volledige klimaatbeheersing. Dit object en de locatie hebben hun waarde sinds 1616 bewezen en zullen dat blijven doen.”

CBRE Global Investors koopt het gebouw voor het Pan European Core Fund. Verkopers Angelo Gordon en APF International werden in deze transactie geadviseerd door CBRE.

Recent Nieuws

Eerste gebouw van nieuwe ontwikkeling District West opgeleverd

APF verhuurt kantoorruimte in Zoetermeer

APF International realiseert huurverlenging in kantoorgebouw ‘Parktoren’ in Amstelveen

Login deelnemers

Inloggegevens vergeten? Neem Contact op met APF International