Recent news

APF verhuurt volledig kantoorgebouw in Leeuwarden aan ING Bank

Duurzame samenwerking District West en Vaanster

Manhattan Associates huurt kantoorruimte in Le Mirage Utrecht

Lekkere en gezonde voeding direct van het land naar de lunchtafel Central Park Utrecht kiest The Farm Kitchen voor duurzame horeca en catering

Central Park, de vorig jaar opgeleverde kantorenlocatie aan Utrecht Centraal Station, gaat een samenwerking aan met The Farm Kitchen voor invulling van de horeca. The Farm Kitchen is een circulair bedrijfscateringconcept dat zich richt op duurzame, gezonde en lokale producten. Een vernieuwend concept dat naadloos aansluit op de hoge duurzaamheidsambities van Central Park. The Farm Kitchen opent in samenwerking met Compass Group in het tweede kwartaal van 2023 een restaurant van circa 500 m² met terras op de begane grond van het gebouw. Ook komt er een koffiebar op de 11e verdieping bij het inpandige stadspark, welke naar verwachting nog dit jaar wordt geopend.

Duurzaamheid en welzijn centraal in gebouw én eten

Central Park voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid en heeft daarom een BREEAM Excellent-certificaat. Het gebouw wordt naar verwachting qua energieverbruik Paris Proof en loopt hiermee voor op de klimaatdoelstellingen van Parijs. “Naast aandacht voor het klimaat draait het bij Central Park ook om het welzijn van de werknemers. De gedeelde faciliteiten, de smart technologie en het stadspark op 45 meter hoogte maken het een comfortabele én inspirerende plek waar mensen graag werken en elkaar ontmoeten. Een goed en gezond horecaconcept is hierin onmisbaar. Het concept van The Farm Kitchen is een perfect match,” licht Matthijs Bakker, managing partner van APF International en initiatiefnemer van Central Park toe.

Kringlooplandbouw voor vers en voedzaam eten

In het concept van The Farm Kitchen spelen biologische, gezonde, plantaardige en seizoensgebonden ingrediënten de hoofdrol in de gerechten. Van oudsher chef-kok, nu trailblazer voor de ‘new generation food’ en één van de initiatiefnemers, Jonathan Karpathios, noemt het bedrijf een ‘holistische voedselbeweging’ met de missie om mensen weer in verbinding te brengen met de aarde: “Centraal staat het promoten van regeneratieve landbouw. Hierbij worden gewassen op zo’n manier verbouwd dat de grond wordt verrijkt en de biodiversiteit toeneemt. Door samen te werken met lokale boeren uit de directe omgeving van het restaurant zorgen we voor kortere ketens, minder CO2-uitstoot, minder voedselverspilling en meer biodiversiteit.” The Farm Kitchen brengt lekker eten dat niet de wereld kost.

Goed eten zorgt voor verbinding

Volgens Esther van Dort, Investment manager bij APF International, namens eigenaar Bouwinvest betrokken bij de verhuur van Central Park: “Corona heeft grote impact gehad op de manier hoe mensen werken. De functie van kantoren is veranderd en de uitstraling van het pand, leefklimaat en de faciliteiten zijn belangrijker dan ooit. Maar ook goed en gezond eten is belangrijk om als bedrijf werknemers aan je te binden. Met het uitgebreide aanbod van The Farm Kitchen bieden we lekker eten waar je je fit en actief bij voelt, zonder last te hebben van de beruchte ‘middagdip’. Hierdoor voel je je langer energiek gedurende de dag en neemt de productiviteit van werknemers toe. Het sfeervolle restaurant wordt een prettige ontmoetingsplek en zorgt voor extra verbinding met collega’s. Iets waar veel mensen na het lange thuiswerken halsreikend naar uitkijken. De komst van de koffiebar in het park op de 11e verdieping geeft een extra reden om in beweging te blijven.”

The Farm Kitchen @ Central Park open voor publiek

Het nieuwe restaurant The Farm Kitchen @ Central Park biedt vanaf Q2 2023 een uitgebreid assortiment wraps, soepen, salades, sandwiches, sappen en warme gerechten. Het restaurant is ook geopend voor publiek, van maandag tot en met vrijdag van 8:00 – 18:00 uur.

Recent news

APF verhuurt volledig kantoorgebouw in Leeuwarden aan ING Bank

Duurzame samenwerking District West en Vaanster

Manhattan Associates huurt kantoorruimte in Le Mirage Utrecht

Login participants

Forgot login details? Contact APF International