Recent news

Eerste gebouw van nieuwe ontwikkeling District West opgeleverd

APF verhuurt kantoorruimte in Zoetermeer

APF International realiseert huurverlenging in kantoorgebouw ‘Parktoren’ in Amstelveen

APF International verhuurt Nieuwe Herengracht 103 in Amsterdam

APF International heeft namens een fonds onder haar management een langjarige huurovereenkomst afgesloten met Luiss Business School voor het gehele gebouw, circa 1.307 m² v.v.o., gelegen aan de Nieuwe Herengracht 103 te Amsterdam.

De Nieuwe Herengracht, gebouwd in 1685, kent een rijke historie. In 1734 werd Nieuwe Herengracht 103 aangekocht door Aaron de Joseph de Pinto, die in 1751 de gebouwen grondig liet verbouwen. De natuurstenen gevel in sierlijke rococomotieven uit die tijd is uniek in Amsterdam. Het gebouw werd vervolgens in 1902 verkocht aan NV “Feestgebouw Huize Stranders”. Cuisinier J. Stranders kocht het gebouw met als doel om hier bruiloften en partijen te organiseren voor een voornamelijk Joodse clientèle. In 1909 kocht hij tevens Nieuwe Herengracht 105 zodat hij het achterhuis kon betrekken bij zijn uitbreidingsplannen. Om de bouw van de feestzaal te financieren werd de achttiende-eeuwse tuinkoepel verkocht. Na deze periode werd het pand ruim zestig jaar gebruikt als klooster (1921-1984). Sinds 1984 is het gebouw in bezit geweest bij een kerkgenootschap waarvan APF International het gebouw in 2019 heeft gekocht.

In 2020 is het rijksmonument gelegen op eigen grond, inclusief het achterhuis (de grote feestzaal) met achterliggende tuin, veranderd in een inspirerende turn-key werkomgeving met hoogwaardige afwerking. Monumentale elementen gecombineerd met een moderne look-and-feel, samen met de imposante gevel en entree, een “feestzaal” met de hoogte van 6 meter en een adembenemend trappenhuis maken de Nieuwe Herengracht 103 een uniek gebouw in de stad.

Luiss Business School, afkomstig uit Italië, is een business school en promoot onderzoek op verschillende academische gebieden met een focus op strategie en bedrijfsvernieuwing, corporate governance en prestatiemeting, evenals innovatie en organisatieontwerp. Dit is hun eerste locatie buiten Italië.

APF International werd bij deze verhuurtransactie commercieel bijgestaan door Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs B.V.. 

Recent news

Eerste gebouw van nieuwe ontwikkeling District West opgeleverd

APF verhuurt kantoorruimte in Zoetermeer

APF International realiseert huurverlenging in kantoorgebouw ‘Parktoren’ in Amstelveen

Login participants

Forgot login details? Contact APF International